Forja. Motllo per fer formes curves de pletina, barra o tub

Aquest enginy te ja uns anys i, com alguna altra cosa, no ho habia publicat. Son dos planxes de ferro gruixut, 5 mm atornillades una a l´altra, amb una separació de cosa de 1 cm. La planxa de dalt va foradada com es veu a la foto, per tal que hi capiguen unes petites barres de 8 mm de gruix. Es poden posar formant cada un dels arcs que abarca la peça. S´escalfa al roig el tram de la pletina o la barra, i es va torçant succesivament. Acabarà formant l´arc o el cercle que interessi amb una raonable regularitat. Les peces gruixudes tenen la funció de comprimir el principi de la pletina o barra cap al arc proposat. El conjunt es pot fixar de diverses maneres. Jo vaig triar, anclar-ho, quan el faig servir, amb dos esparrecs cap a baix, en els dos forats de la enclusa. Espero que la idea sigui de utilitat a algú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.